Nyt on sitten lomailut lomailtu ja paluu arkeen on kaikilla edessä. Tässä kertomusta meidän lomanvietosta.

Matkaan lähdettiin junalla 21.6. kohti Haukivuorta. Matka meni mukavasti, tosin kissojen mielestä oli ärsyttävää odotella Lahdessa junan vaihtoa, kun olisi päästy nopeammin perille jos olisi vaan menty koko ajan.

725437.jpg

Toivoa aika lailla jännitti perillä, oli tietty vieraiden kissojen hajut talossa ja muutenkin ihan outo ympäristö. Tinka muisti jonkin verran, tai sitten oli vaan niin reipas ettei suuremmin ihmetellyt. Roosa ja Mishka on jo vanhoja tekijöitä ja tutkivat vaan talon ja olivat onnellisia. Mishkalla oli ilmeisesti ollut ikävä mummia:

725440.jpg

Tinkakin tajusi hyvin nopeasti että mummia on helppo käyttää hyväksi. Aina kun mummi kumartui kaapille jotain etsimään, oli Tinka salamaakin nopeammin selässä:

725442.jpg

Vanhassa talossa on kaikenlaista jännää, kuten leivinuuni. Toivokin teki useamminkin tuttavuutta sen kanssa, kun oli jatkuvasti jostain päin kroppaa noessa. Oli vielä käynyt viimeisenäkin päivänä hakemassa kotiintuliaisiksi ja nyt on naama noessa ja takajalka noessa. Eihän nyt hieno mies voi hyvälle shampoolle tuoksua, kunnon noet vaan pintaan!

725448.jpg

Mummin puukorista löytyi kauheasti kaikenlaista mielenkiintoista. Ei ne niin kivoja ollu jos ne annettiin, mutta kun ne sai käydä ite hakemassa, niin voi että oli hauskaa. Tuotiin kotiinkin leluiksi tuohenkäppyröitä, ne muuten lentää tosi kivasti!! Muita kivoja leluja oli esim. kananmunakotelot, sipulit (niitä oli kiva kanniskella), tomaatit, lääkeruisku... Ja kuinkahan monta kivaa kerettiin jo eliminoida ennen kuin se keksi ne...

725455.jpg

725461.jpg

Pääsivät taas saalistamaan oikein kunnolla. Näihin typeriin kerrostaloasuntoihin kun ei juuri mitään syötäviä elukoita eksy. Tässä saalistetaan kärpästä...

725464.jpg

...myös hyttyset oli pop! Toivo istui muutenkin tossa ikkunalla usein ja ihmetteli, kun maa oli niin lähellä.

725471.jpg

Sitten jossain vaiheessa Toivo päätti että nyt pitää keksiä jotain extremeä. Oli sitten kuullut jossain puhuttavan bonzai-kissoista ja päätti kokeilla miltä sellainen elämä maistuisi. Hmm, olisiko tässä sopiva purkki

725476.jpg

Juu, se vois olla ihan passeli tähän hommaan, kokeillaan!

725481.jpg

Hyvältä vaikuttaa tähän asti, jatketaan!!

725486.jpg

No en mä nyt tiiä onko tää sittenkään niin kivaa...

725495.jpg

Myös ulkoilemaan päästiin, Roosa on jo vanha tekijä ja osasi heti ensimmäisestä aamusta aloittaa sen tiuvaamisen kun oltiin juomassa kahvia. Siis eikö sitä kahvia olis voinu jättää myöhemmäks, kun mun tekee mieli ulos just herättyä eikä tunnin päästä! Roosa koki jotain uutta, kun mamma päätti viedä sen yöllä ulos kaikkia karhuja uhmaten. Silloin siellä oli vallan ihanat tuoksut ja meni kissa ihan sekaisin! Ja vielä viimeisenä päivänä tuli kaksi aivan ihmeellistä otusta tiellä vastaan. Niillä oli neljä jalkaa ja huiskahännät ja olivat ihan mielettömän suuria ja piti vielä outoa kopsettakin. Oli pakko käydä matalaksi pensaan alle ettei ne vaan olis huomannu, tollasista jättiläisistä kun ei voi tietää, haisivatkin oudolle. Ja sitten niitä tietä loittonevia hevonperseitä piti miettiä vielä tosi pitkään. Ja se haju tulvi nenään vielä kauan kun ne olivat hävinneet.

725515.jpg

Tinkakin vissiin vähän muisti viime kesästä tota ulkoilua. Se nautti kun sai läpsytellä tassuillaan kuralammikoissa ja tutkia kaikenlaista mielenkiintoista. Päätti sitten narttuillakin vähäsen kun Vinski (äitin poikakisu) tuli pihalla vastaan. Kaatoi Vinskin pelkällä katseella kaurapeltoon kyljelleen. Eihän Vinski parka muuta voinut kun nartut alkaa isottelemaan.

725697.jpg

Eikä haitannu vaikka tuulikin, se tekee vaan hyvää turkille.

725688.jpg

Mä oon jostain kuullut että rotukissat, varsinkin näyttely-sellaiset, tuoksuu hyvälle ja on puhtaita ja siistejä. Jiihaa, hiekkatiellä on kiva kieriä selällään, jos ei satu olemaan mutalammikkoa missä lätriä!!

725692.jpg

Kaurapellossa oli paljon mielenkiintoisia hajuja, taisi Tinka jotain myyränkoloakin siellä vähän penkaista, mutta ei tullut saalista.

725708.jpg

Mitähän sitten keksis, haa tuollahan on muurikkapannu, jonka kylkeä voisi vähän käydä hieromassa!!

725734.jpg

Toivo pääsi ensimmäistä kertaa elämässään ulos. Ensin vähän jännitti.

725739.jpg

Hei, täällähän on ihan julmetusti loistavan makuista ruohoa!! Ja sitten löytyi vielä kärpäset sun muut lentävät ötökät. Toivo oli siitä harvinainen otus, että saalistus sujui heti alusta tosi hyvin. Se osaa napata kaikki lentävät ilmasta kahden tassun väliin, eikä päästä niitä karkuun. Roosalta ja Tinkalta pääsee suurin osa saaliista karkuun, kun läppäävät ne yhdellä tassulla maahan ja sitten alkavat kurkkia että mitä sieltä mahtaa löytyä. Mutta sai Roosakin sentään yhden heinäsirkan jopa! Ja monta yöperhosta.

725744.jpg

Toivon reviiri tossa pihalla laajeni noin kolmeen metriin tosta rappusilta. Sillä oli jo siinäkin alueessa niin paljon ihmeteltävää ettei kerennyt tajuta että talon nurkan takana olisi avautunut ihan toinen maailma.

Tässä Toivon 1-v synttäriposeeraus:

725747.jpg

Mummi nauroi näille kissoille, kun olivat ihan sekaisin kaikki. Ihan päätöntä juoksua ympäri taloa, Toivokin meni vaakatasossa sängyn reunaa pitkin, kun ei voinut jarruttaa kääntyäkseen. Tinkakin sai niitä omia pähkähulluhepuleitaan ja pomppi taas matalana ympyrää matolla. Eikä Roosa ja Mishkakaan todellakaan huonommiksi jääneet...

Sitten kun aikansa riekkuu, niin voipi käydä näin että kieli unohtuu ulos:

725504.jpg

726699.jpg

Mummin ostoskori oli loistava nukkumapaikka:

725508.jpg

725510.jpg

Toivo valloitti sohvannurkan omakseen, kyllä se poika vetikin unta sitten ihan äly ämpärissä kun vaan ehti sammumaan...

725511.jpg

Mutta paras kaikista nukkumapaikoista oli ruohonleikkurin kerääjä!!

725507.jpg

Mishkalta tuli kauhea parku, kun alettiin keräilemään kissoja koppaan poislähtiessä. Roosaa en meinannu saada koppaan ollenkaan, uskomatonta akrobatiaa se kehitteli. Tinka ja Toivo ei kauheasti ihmetelly. Roosa itki ja marisi koko junamatkan ja kotona sitten antoi kaikille turpiin, kun vitutti sen verran... Tänään ovat kaikki nukkuneet, Toivokin veti vaatimattomat 7 tunnin päikkärit seinähyllyllä. Oli niillä ollu kiipeilypuuta ikävä, tänään ovat raaviskelleet sitä oikein urakalla.

Toivotaan että vielä päästäisi ennen lumia kerran käymään maalla, vaikka ei viikonloppu ole sama kuin tämä melkein kolme viikkoa... Tai sitten odotellaan sitä lottovoittoa, että päästään muuttamaan sinne kokonaan!!